POUL GERNES CATALOGUE RAISONNÉ

Poul Gernes (1925-1996) efterlod sig et omfattende, eksperimenterende og mangefacetteret værk, hvoraf store dele endnu ikke er formelt registreret eller dokumenteret.

Bestyrelsen for Klara Karolines Fond Stiftet af Aase & Poul Gernes har derfor ansat Bibi Saugman, cand. mag. i Visuel Kultur med tilvalg i kuratering og kulturarv til at varetage udarbejdelsen af et catalogue raisonné over Poul Gernes’ samlede produktion.

Bibi Saugman kommer fra en stilling som director hos Galleri Bo Bjerggaard og har bl. a. specialiseret sig i Gernes’ udsmykning af Herlev Hospital.

Poul Gernes var en af de betydeligste danske kunstnere i anden halvdel af det tyvende århundrede. Hans store oeuvre spænder over et bredt spektrum af kunstneriske udtryk, metoder, teknikker og materialer. Fra tidlige oliemalerier, malerier på masonit, grafik, skulpturer af alt fra jern, klude, reb, ståltråd til pap, gips og marmor; møbelprototyper, tapetmønstre, bogomslag og installationer, til de mange udsmykninger, som den dag i dag beriger hospitaler, skoler, institutioner og fabrikker rundt om i Danmark; Herlev Hospital, Palads-biografen og mange flere.

Poul Gernes ønskede at tage kunsten ud af kunstinstitutionen og placere den midt i livet, hvor den efter hans overbevisning hører hjemme. Det æstetiske var for ham altid nært forbundet med det etiske. Poul Gernes var flittig og arbejdsom og altid i gang med det næste store projekt, men han gik ikke op i at dokumentere eller registrere sit arbejde. Det skal der nu rådes bod på.

Alle der er i besiddelse af værker af Poul Gernes opfordres hermed til at kontakte Klara Karolines Fond og Bibi Saugman på mailadressen: bibi@gernes.dk

Se poulgernes.com

info@gernes.dk